[vc_row][vc_column][az_audio_container]

Niet iedereen kan zeggen dat hij of zij nog gewerkt heeft met HTML 1.0 en nog weet hoeveel pagina’s er op een floppydisk van 16 Kb pasten (8), maar ik ben er zo een. Ik werk vanaf 1988 met computers, en vanaf 1994 ben ik al verslingerd aan HTML, het web, online, kortom, de digitale revolutie. Meebewegen op de golven van deze revolutie is al die jaren mijn werk geweest. Waar ik dan precies goed in ben geworden is het beste samen te vatten in de term ‘online strategie en projecten’.

Waarom?

Ik heb bijna alles gedaan wat zich later doorontwikkelde tot een specifiek vak. Toch heb ik al die vakken als zodanig ook weer losgelaten. Denk aan webdesign, of het ontwikkelen van applicaties. Ik ontwikkelde me steeds meer tot een online specialist en daarbinnen als generalist, communicator, plannenmaker, strategie ontwikkelaar, trainer en projectleider of uitvoerder. Van alles wat telkens weer nieuw is. Dat is hèt kenmerk van online: telkens doe je weer dingen die je voor een deel nog nooit hebt gedaan en waarin je de strategie voor een deel nog moet ontdekken tijdens de uitvoering. Vandaar ook dat ik de combinatie ook wil blijven doen: denken èn doen, strategie & projecten.

Meer over mijn persoonlijke geschiedenis, is te lezen in mijn CV. Of bekijk de projecten van de laaste vijf jaar.

Samenwerken

In dit vak ben je vrijwel altijd samen aan het werk. Met designers en web bureaus, maar ook met schrijvers, fotografen, filmers, media bureaus, en natuurlijk de klant en daarbinnen vaak zowel de afdeling communicatie of marketing als IT. Communicatie is in mijn visie één van de belangrijkste punten om te bewaken. Zijn de afspraken wel helder? Begrijpen we allemaal hetzelfde? Wordt er vooraf wel voldoende nagedacht, maar is er ook nog ruimte in het project om te blijven aanpassen? En tenslotte: wordt het bestuur wel voldoende meegenomen? Dat is echt mijn rol. Daarnaast beheers ik ook de ‘gewone’ projectleiderskwaliteiten als bewaken van de oplevering, planning en budget.

Mijn klantenlijst geeft een beeld van het soort klanten waar ik voor heb gewerkt. Mensen en bureaus waar ik de afgelopen jaren in ieder geval met plezier mee heb samengewerkt zijn te vinden bij partners, maar mijn netwerk is vele malen groter. En ik breid het graag uit. Samen leer je altijd sneller dan alleen.

Inzetbaarheid

Online projecten met een projectcomponent kennen meestal een wat langere doorlooptijd (minimaal maanden), maar zijn binnen die periode lang niet altijd full time tijdvullend. Ik kan dus vaak meerdere projecten tegelijkertijd uitvoeren. Daarnaast geef ik ook trainingen, kan ik als spreker optreden en kan ik helpen om in een aantal sessies een online strategie door te denken en uit te werken. Deze trajecten zijn natuurlijk korter en nog makkelijker binnen een bestaande set werkzaamheden te weven. Neem gerust contact op als je vragen hebt, of gewoon eens vrijblijvend kennis wil maken.

Ga naar contact.[/az_audio_container][/vc_column][/vc_row]